حذف سبزیجات با استفاده از میوه ها، غلات و چربی های سالم، درست است که میتوان بدون خوردن سبزیجات، تغذیهای سالم داشت، اما این اصل که مواد مغذی درون سبزیها بلوکهای ساختمانی اساسی را برای سلامت بدن شما فراهم میآورند، سبزیجات را به بخش مهمی از برنامههای غذایی تبدیل کرده است.
بر روی میوه ها تمرکز کنید
بر روی میوهها تمرکز کنید. بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی که در سبزیجات پیدا میشوند، در میوهها نیز یافت خواهند شد. به اعتقاد مدرسهی بهداشت عمومی هاروارد، هنگام انتخاب میوهها، باید انواع رنگ و رو دار و البته متنوعی را انتخاب کنید.
از آنجایی که باید دست کم نه وعده در روز میوه و سبزیجات بخورید، بایستی مقدار مصرف میوهتان را افزایش دهید تا جایگزین سبزیجات شود. چرا که غلظت مواد معدنی در میوهها کمتر از سبزیجات است.
سبزیجات منبع قابل توجهی از پتاسیم، فیبر و ویتامین سی هستند. بعنوان مثال، بطور متوسط افراد بزرگسال به ۷۵ تا ۹۰ میلیگرم ویتامین سی در روز احتیاج دارند.
نصف یک گریپفروت ۷۰ درصد نیاز شما به ویتامین سی روزانه را پوشش خواهد داد. پس سعی کنید بعنوان هر میان وعده کمی میوه بخورید.
به سراغ غلات بروید
به سراغ غلات بروید. نه تنها برخی از مزایای سبزیجات نسیبتان خواهد شد، بلکه غلات به خودی خود بخش مهمی از مواد مغذی بدن شما را پوشش میدهند.
غلات سرشار از ویتامین بی، ویتامین ای و فیبر هستند. به اعتقاد انجمن قلب آمریکا، بزرگسالان به طور میانگین به ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر در روز احتیاج دارند. برای مقدار فیبری که از سبزیجات دریافت نمیکنید، بهمراه هر وعدهی غذاییتان غلات و حبوباتی سرشار از فیبر مصرف نمایید.
به اعتقاد مدرسهی بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد، بین خوردن غلات و سلامت کلی، ارتباط قویای وجود دارد.
از چربی های سالم استفاده کنید
بجای چربیهای مضر، از چربیهای سالم استفاده کنید. سبزیجات جزو خوراکیهای کم چرب هستند، بنابراین اگر آنها را در برنامهی غذاییتان نداشته باشید، باید حواستان را جمع کنید که چربی سالم خوراکیهای دیگر را از دست ندهید.
چربیهای ترانس و اشباع موجود در گوشت گاو، کره، و بسیاری از غذاهای این چنینی، مخل یک رژیم غذایی سلامت هستند. در عوض، بر مصرف چربیهای اشباع نشده و غیر اشباع سالم تمرکز کنید.
چربی اشباع نشده، در خوراکیها و روغنهای گیاهی یافت میشود، اما میتوانید در ماهیهای چرب نیز به دنبال آنها بگردید.
یک راهنما برای اینکه بتوانید جربیهای سالم را تشخیص دهید این است که محصولاتی که چربیهای سالم بیشتری دارند – مانند روغن زیتون، روغن گلرنگ، و روغن ذرت – در دمای اتاق، مایع میمانند. آجیلها، دانهها و آووکادو نیز حاوی چربیهای سالمی هستند.
برگرفته از سایت مجله سلامت